vegetarische bloedworst

Vegetarische bloedworst is een verrassend recept om een lekkere bloedworst te maken zonder dierlijke oorsprong. Het recept is geïnspireerd op de traditionele 'Morcilla en caldera' uit Úbeda maar wordt gemaakt op basis van aubergine en olijfolie extra vierge.

 

Ingrediënten (2 persoon)

2 aubergines

1 ajuin

1 eetlepel oregano

1 eetlepel kaneel

1 eetlepel paprika poeder

1/2 eetlepel anijszaadjes

1 eetlepel noodmuskaat

1 stuk kruidnagel

1 zeer klein stuk spaanse pepper

Zwarte peper

Zout

Witte wijn

Pijnboompitjes

Olijfolie extra vierge (Tip: Verde Salud. Picual)

 

Bereidingswijze

60 min (Zeer gemakkelijk maar vrij lang)

  1. Snijd de aubergines en de ajuin in kleine stukken
  2. Doe olijfolie extra vierge in een pan. 
  3. Doe de stukken ajuin in de pan en laat gedurende 5 min. stoven op lage vuur.
  4. Voeg de stukken aubergine toe. 
  5. Doe een scheutje witte wijn in de pan en roer. 
  6. Voeg alle kruiden toe. 
  7. Roer alle ingrediënten om in de pan. 
  8. Laat de pan op een laag vuur staan gedurende 40 min. 
  9. Doe de pijnboompitjes in een andere droge pan en bak op een laag vuur tot ze een gouden kleur hebben.
  10. Plet de gebakken stukken aubergine en ajuin tot een gewenste textuur indien nodig. 
  11. Voeg de pijnboompitjes toe op de vegetarische bloedworst. 
  12. Smakelijk!