RIN RAN

Rin Ran is een typisch gerecht uit het gebergte van Cazorla. Het is een gerecht dat de landbouwers  vroeger aten met de ingrediënten uit de omgeving. Hiervoor raden we aan Verde Esmeralda Royal te gebruiken, omdat dit een olijfsoort is uit Cazorla. Rin Ran wordt koud gegeten en u kunt als hapje of als voorgerecht gebruiken.

 

Ingrediënten (4 porties)

1 kg aardappelen

4 of 5 gedroogde rode paprika’s

2 eieren

1 tot 2 teentjes knoflook, of naar smaak

Zout naar smaak

1 busseltje pijpajuintjes

1 lepeltje komijn

Olijfolie extra vierge Sierra de Cazorla. Royal

1 Stuk bakkeljauw (gedroogde en gezoute kabeljauw)

Brood

 

Bereidingswijze

30 min 

  1. Schil de aardappelen en snijd in stukken
  2. Kook de aardappelen samen met de gedroogde paprika’s.
  3. Kook de eieren
  4. Giet de aardappelen en paprika’s af wanneer de aardappelen zacht zijn. Bewaar een beetje van het kookvocht.
  5. Neem de aardappelen en plet ze met een vork of een pureestamper.
  6. Neem de paprika’s en schil ze zodat je enkel het vruchtvlees over houdt.
  7. Voeg de komijn, de look en wat van het kookvocht toe aan de paprika’s. Mix met een mixer.
  8. Voeg de aardappelpuree en het paprikamengsel samen.
  9. Snij de pijpajuintjes fijn en meng ze onder de rest.
  10. Voeg Olijfolie extra vierge toe en meng alles samen.
  11. Verdeel de Rin Ran over een bord of een dienblad.
  12. Snijd de gekookte eieren in stukjes.
  13. Snijd de bakkeljauw in reepjes.
  14. Gebruik de gekookte eitjes, de bakkeljauw en de olijfjes om te versieren.
  15. Om af te ronden doe je er nog een scheutje olijfolie bovenop.
  16. Smakelijk!