REMOJÓN GRANADINO

Ingrediënten (2 pp)

2 appelsienen

2 gekookte eieren

1 busseltje pijpajuintje

Zwarte olijven

300 g kabeljauw (liefst bakkeljauw. Gedroogde en gezoute kabeljauw)

Zwarte peper

Olijfolie extra vierge Oleicola Jaén Hojiblanca

 

Bereidingswijze

15 min 

  1. Als we voor de bakkeljauw kiezen, moeten we de bakkeljauw de dag van voor in wáter leggen. We veranderen het water elke 12 uur.
  2. Kook de twee eieren gedurende 15 min. en vervolgens pellen. We kunnen de eieren in kwartjes snijden. Tip: gebruik een scherp mes met een klein beetje olijfolie om de eitjes beter te kunnen snijden.
  3. Pel de appelsienen en snijd ze in middelgrote vierkante stukken.
  4. Snijd de pijpajuintjes in schijfjes.
  5. Bak de stukken kabeljauw met een beetje olijfolie in een pan gedurende een paar minuten.
  6. Verbrokkel daarna de stukken kabeljauw met een mes en een vork.
  7. Meng alle ingrediënten in een kom.
  8. Voeg zout en zwarte peper toe naar smaak.
  9. Presenteer het mengsel met een cilindervorm.
  10. Versier als laatste met een mooi scheutje olijfolie extra vierge Oleícola Jaén Hojiblanca.
  11. Smakelijk!