Ingrediënten (2 pp)
2 appelsienen
2 gekookte eieren
1 busseltje pijpajuintje
Zwarte olijven
300 g kabeljauw (liefst bakkeljauw. Gedroogde en gezoute kabeljauw)
Zwarte peper
Olijfolie extra vierge Oleicola
Jaén Hojiblanca
Bereidingswijze
15 min
-
Als we voor de bakkeljauw kiezen, moeten we de bakkeljauw de dag van voor in wáter leggen. We veranderen het water elke 12 uur.
-
Kook de twee eieren gedurende 15 min. en vervolgens pellen. We kunnen de eieren in kwartjes snijden. Tip: gebruik een scherp mes met een klein beetje olijfolie
om de eitjes beter te kunnen snijden.
-
Pel de appelsienen en snijd ze in middelgrote vierkante stukken.
-
Snijd de pijpajuintjes in schijfjes.
-
Bak de stukken kabeljauw met een beetje olijfolie in een pan gedurende een paar minuten.
-
Verbrokkel daarna de stukken kabeljauw met een mes en een vork.
-
Meng alle ingrediënten in een kom.
-
Voeg zout en zwarte peper toe naar smaak.
-
Presenteer het mengsel met een cilindervorm.
-
Versier als laatste met een mooi scheutje olijfolie extra vierge Oleícola Jaén Hojiblanca.
-
Smakelijk!