Hebt u te veel chocolade en weet u niet meer wat ermee te doen? We geven u hier een super idee. Maak uw eigen, gezonde en zeer
gemakkelijke chocopasta op basis van lekkere olijfolie extra vierge.
Ingrediënten
100 ml volle melk
100 g pure chocolade
85 g geroosterde amandelen of geroosterde hazelnoten
40 g bloemsuiker
60 g olijfolie extra vierge. Sierra Oliva
Arbequina.
Bereidingswijze
10 min + 30 min. in de koelkast
-
Rooster de amandelen of hazelnoten in een pannetje. Maal de amandelen of hazelnoten in een blender.
-
Doe de melk en de suiker in de blender.
-
Doe de olijfolie in een pannetje en zet op een laag vuur. Smelt hierin de pure chocolade.
-
Voeg de gesmolten chocolade en de olijfolie toe aan de blender.
-
Mix alles door elkaar totdat alle ingrediënten opgelost zijn.
-
Doe het mengsel in een potje en zet in de koelkast en laat ten minste een half uur opstijven alvorens te smeren en te serveren op een snede
brood.
-
Smakelijk!