CHOCOPASTA

Hebt u te veel chocolade en weet u niet meer wat ermee te doen? We geven u hier een super idee. Maak uw eigen, gezonde en zeer gemakkelijke chocopasta op basis van lekkere olijfolie extra vierge. 

 

Ingrediënten 

100 ml volle melk

100 g pure chocolade

85 g geroosterde amandelen of geroosterde hazelnoten

40 g bloemsuiker

60 g olijfolie extra vierge. Sierra Oliva Arbequina.

 

Bereidingswijze

10 min + 30 min. in de koelkast 

  1. Rooster de amandelen of hazelnoten in een pannetje. Maal de amandelen of hazelnoten in een blender.
  2. Doe de melk en de suiker in de blender.
  3. Doe de olijfolie in een pannetje en zet op een laag vuur. Smelt hierin de pure chocolade.
  4. Voeg de gesmolten chocolade en de olijfolie toe aan de blender.
  5. Mix alles door elkaar totdat alle ingrediënten opgelost zijn.
  6. Doe het mengsel in een potje en zet in de koelkast en laat ten minste een half uur opstijven alvorens te smeren en te serveren op een snede brood.
  7. Smakelijk!