PISTO

Pisto is een eenvoudig groentengerecht op basis van zomerse ingrediënten. Het recept komt oorspronkelijk uit La Mancha maar is tegenwoordig zeer bekend in gans Spanje. Een lekker en gemakkelijk gerecht om te eten met brood, rijst of pasta.

 

Ingrediënten (4 porties)

1kg grote tomaten, gepeld en gesneden in kleine stukjes

1/2 kg groene paprika in kleine stukjes

2 kleine courgettes, geschild en gesneden in middelgrote stukken

1 grote aubergine, geschild en gesneden in kleine stukjes

1/2 kg kipfilet in stukjes gesneden

Zout

Olijfolie extra vierge (Tip: Verde Salud. Picual)

 

Bereidingswijze

60 min.

  1. Bedek de bodem van een casserol met olijfolie extra vierge en zet de casserol op een middelmatig vuur
  2. Als de olie warm is, voeg de stukjes groene paprika toe. Voeg vervolgens de stukjes courgette en de aubergine toe.
  3. Laat het groentenmengsel rusten op een middelmatig vuur en voeg vervolgens de stukjes tomaten toe.
  4. Verlaag het vuur en voeg zout toe. Roer alles om en laat ongeveer 40 min. rusten.
  5. Bak de kip in een aparte pan met olijfolie extra vierge.
  6. Voeg de kip toe aan het groentenmengsel.
  7. Laat het geheel rustig indikken op een zacht/matig vuur.
  8. Voeg, indien nodig, zout toe naar smaak. 
  9. Je kan pisto met brood eten of bij rijst of pasta. 
  10. Smakelijk!