MOSSELEN MET OLIJFOLIE

Mosselen is één van de lekkerste producten uit Vlaanderen. Vandaag stellen we een mengeling van culturen voor: Vlaams – Spaans. De beste Vlaamse mosselen met de beste olijfolie extra vierge uit Spanje. Het resultaat is: Mosselen ‘al vapor’.

 

Ingrediënten (2 personen)

2 kg mosselen

50 ml olijfolie extra vierge Verde Salud. Picual.

zwarte peper

3 blaadjes laurier

50 ml witte wijn

1 citroen

 

Bereidingswijze (10 min.)

  1. Spoel de mosselen grondig.
  2. Doe de mosselen in een kasserol.
  3. Voeg de laurier en de zwarte peper toe.
  4. Doe het citroensap op de mosselen.
  5. Voeg de witte wijn en de olijfolie toe.  
  6. Breng onder een deksel op een hoog vuur aan de kook. Schud af en toe op. De mosselen zijn gaar als alle schelpen open zijn. 
  7. Serveer met brood of frietjes.
  8. Smakelijk!