MAGDALENAS

Zachte en zelfgebakken magdalenas zijn makkelijk te bereiden en heerlijk smaakvol. Daarom willen we dit Spaanse recept op basis van onze gouden vloeistof graag met u delen. We geven hieronder een eenvoudig recept, maar gebruik gerust uw eigen inspiratie om ingrediënten naar smaak toe te voegen zoals chocolade voor de zoetebekjes of citroen voor een frissere smaak. 

 

Verschillende verhalen vertellen de oorsprong van deze heerlijke cake. Wij kiezen voor een verhaal dat verband houdt met Spanje.  

Er wordt gezegd dat een vrouw die Magdalena heette lang geleden zeer kleine cakes bakte in de vorm van schelpen. Ze gaf die lekkere cakes aan de pelgrims die in Santiago de Compostela aankwamen. De cakejes werden snel zeer populair en werden verspreid naar alle hoeken van Europa onder de naam "Magdalena".

 

Ingrediënten (6 pers)

3 eieren

200 g bakbloem

125 g suiker

50 ml volle melk

100 ml olijfolie extra vierge Sierra Oliva Arbequina

8 g bakpoeder

Papieren magdalena-vormpjes

 

Bereidingswijze

20 min. + 15 min. in de oven 

  1. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.  
  2. Klop de eieren los in een mengkom.
  3. Voeg beetje bij beetje de suiker en de olijfolie toe terwijl je verder roert.
  4. Voeg op dezelfde manier de bloem, de melk en het bakpoeder toe.
  5. Laat dit alles eventjes rusten in de koelkast (ca. 10 min.)
  6. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  7. Neem de kom uit de koelkast en roer het deeg nog een keer om.
  8. Doe het deeg in de papieren magdalena-vormpjes. Vul elk vormpje tot ongeveer 3/4.
  9. Bak ongeveer 15 min. in de oven tot de cakes een gouden kleur hebben.
  10. Neem het plateau uit de oven en laat de magdalenas eventjes rusten.
  11. Voila! Heerlijke als ontbijt, tussendoortje of bij de koffie.