Zachte en zelfgebakken magdalenas zijn makkelijk te bereiden en heerlijk smaakvol. Daarom willen we dit Spaanse recept op basis van onze gouden vloeistof graag met u delen. We geven hieronder een eenvoudig recept, maar gebruik gerust uw eigen inspiratie om ingrediënten naar smaak toe te voegen zoals chocolade voor de zoetebekjes of citroen voor een frissere smaak.
Verschillende verhalen vertellen de oorsprong van deze heerlijke cake. Wij kiezen voor een verhaal dat verband houdt met Spanje.
Er wordt gezegd dat een vrouw die Magdalena heette lang geleden zeer kleine cakes bakte in de vorm van schelpen. Ze gaf die lekkere cakes aan de pelgrims die in Santiago de Compostela aankwamen. De cakejes werden snel zeer populair en werden verspreid naar alle hoeken van Europa onder de naam "Magdalena".
Ingrediënten (6 pers)
3 eieren
200 g bakbloem
125 g suiker
50 ml volle melk
100 ml olijfolie extra vierge Sierra Oliva Arbequina
8 g bakpoeder
Papieren magdalena-vormpjes
Bereidingswijze
20 min. + 15 min. in de oven