HUMMUS VAN RODE BIET

Hummus is oorspronkelijk afkomstig uit de Levant, als onderdeel van de Libanese keuken, maar tegenwoordig populair in het hele Midden-Oosten, Noord-Afrika en Turkije. Ook in Europa, waaronder Nederland en België, wordt dit steeds meer gegeten en is het bijna overal verkrijgbaar in verse vorm of in blik. Andere schrijfwijzen voor hummus zijn: hoemoes, hoummous, humus en humous. Hier geven we een leuke en kleurige manier om uw hummus voor te bereiden.

 

Ingrediënten 

1 bokaal kikkererwten

2 gekookte rode bieten

1 teentje look

Komijn naar smaak

Sesamzaadjes

Snuifje zout

Enkele blaadjes munt

Olijfolie extra vierge (bij voorkeur Cortijo Spiritu Santo. Picual)

 

Bereidingswijze

10 min 

  1.  Doe de 2 gekookte rode bieten en de helft van de bokaal kikkererwten in een blender of keukenmachine.
  2.  Pureer de ingredienten tot een gladde massa. Voeg de gepelde look, zout, olijfolie toe en pureer tot een glad mengsel. TIP: Voeg de look beetje bij beetje toe tot de gewenste smaak.  
  3.  Serveertip: Dien de hummus op met de sesamzaadjes, enkele blaadjes munt en een paar kikkererwten eroverheen gestrooid.
  4. Versier uw bord met een beetje olijfolie extra vierge Cortijo Spiritu Santo. Picual.
  5. Smeer de hummus op een toastje.
  6. Geniet ervan!