GROENE PESTO

De groene pesto of genovesi pesto is één van de gemakkelijkste recepten uit de italiaanse keuken. Het is ideaal om bij pastas, brood of gebakken groenten te eten. We delen met jou het basis recept gecombineerd met een uitstekende olijfolie extra vierge Hojiblanca. Die olijfolie soort past perfect omdat Hojiblanca doet denken aan aromatische kruiden zoals basilicum.

 

Ingrediënten

150 gr verse basilicum

50 gr pijnboompitten

60 gr parmezaanse kaas

150 ml olijfolie extra vierge (bij voorkeur Oleícola Jaén Hojiblanca)

1/2 teentje look 

Zeezout

Zwarte pepper

 

Bereidingswijze

10 min 

  1. Snij of breek de harde Parmezaanse kaas in stukjes.
  2. Rooster de pijnboompitten.
  3. Doe de kaas, de pijnboompitten, de gepelde look en de verse basilicum (blaadjes én takjes) in de hakmolen. Schenk er de olijfolie extra vierge Hojiblanca bij en mix alles. Mix tot de gewenst textuur. 
  4. Kruid de saus met een snuifje zout en wat peper van de molen.
  5. Voeg de pesto bij pasta, brood of gebakken groenten toe.
  6. Smakelijk!