CUARRECANO

Cuarrecano is een zeer typisch en traditioneel gerecht uit Jaén. De ideale periode om van dit recept te genieten is de herfst, het seizoen van de beste pompoenen. Hier het recept van 'Cuarrecano' op grootmoeders wijze.

 

Ingrediënten (4 porties) 

1 butternut pompoen

2 of 3 spaanse pepers (optioneel)

4 teentjes look

zwarte peper

oregano

chorizo

zout

70 ml olijfolie extra vierge

 

Bereidingswijze 

  1. Schil en snij de pompoen, de look en de chorizo in blokjes.
  2. Doe de olijfolie extra vierge in een pan of kasserol.
  3. Bak de look, de chorizo en de spaanse pepers op een laag vuur.
  4. Haal de gebakken blokjes uit de pan en hergebruik de olijfolie.
  5. Doe de blokjes pompoen in de pan op een laag vuur en laat rustig sudderen.
  6. Doe er een beetje zout, zwarte peper en oregano bij.
  7. Wanneer de blokjes pompoen zacht zijn, roer tot een puree.
  8. Voeg de gebakken chorizo, look en peper toe.
  9. Doe er een geutje olijfolie extra vierge Cortijo Spiritu_Santo bij.
  10. Smeer de cuarrecano op een lekker brood.
  11. Smakelijk!