Ajoblanco (betekent letterlijk 'witte look') is zeer gemakkelijk te bereiden. Er is één geheim: Een goede olijfolie extra vierge. Het recept komt uit de
streek van Malaga en iedereen heeft een eigen manier om het klaar te maken. U kunt uw gasten verrassen met deze koude soep als voorgerecht of in de vorm van hapjes.
Ingrediënten (1 l)
100 g gepelde amandelen
2 teentjes knoflook of naar smaak
1 l koud water
150 g plakjes wit brood
100 ml olijfolie extra vierge Sierra Oliva
Arbequina
30 ml witte azijn
5 g zout
Bereidingswijze
20 min + 30 min in de koelkast
-
Leg de sneetjes wit brood zonder korstjes in water
-
Als de amandelen niet gepeld zijn: Leg de amandalen in kokend water. Haal
ze er na 2 min uit en doe ze in een vergiet. De pel kunt u nu eenvoudig verwijderen.
-
Pureer de amandelen in een blender of keukenmachine tot een gladde massa. Voeg de gepelde look, brood, zout, olijfolie en azijn toe en pureer
tot een glad mengsel. TIP: Voeg de look en het zout beetje bij beetje toe tot de gewenste smaak.
-
Voeg het koude water stap voor stap toe tot u de gewenste textuur van een soep krijgt.
-
Zet in de koelkast om te laten afkoelen.
-
Serveertip: Dien fris op met stukjes zoete, witte druiven en versier met olijfolie extra vierge Sierra Oliva Arbequina