AJOBLANCO

Ajoblanco (betekent letterlijk 'witte look') is zeer gemakkelijk te bereiden.  Er is één geheim: Een goede olijfolie extra vierge. Het recept komt uit de streek van Malaga en iedereen heeft een eigen manier om het klaar te maken. U kunt uw gasten verrassen met deze koude soep als voorgerecht of in de vorm van hapjes.

 

Ingrediënten (1 l)

100 g gepelde amandelen

2 teentjes knoflook of naar smaak

1 l koud water

150 g plakjes wit brood

100 ml olijfolie extra vierge Sierra Oliva Arbequina

30 ml witte azijn

5 g zout

 

Bereidingswijze

20 min + 30 min in de koelkast

  1. Leg de sneetjes wit brood zonder korstjes in water
  2. Als de amandelen niet gepeld zijn: Leg de amandalen in kokend water. Haal ze er na 2 min uit en doe ze in een vergiet. De pel kunt u nu eenvoudig verwijderen.
  3. Pureer de amandelen in een blender of keukenmachine tot een gladde massa. Voeg de gepelde look, brood, zout, olijfolie en azijn toe en pureer tot een glad mengsel. TIP: Voeg de look en het zout beetje bij beetje toe tot de gewenste smaak.  
  4. Voeg het koude water stap voor stap toe tot u de gewenste textuur van een soep krijgt.
  5. Zet in de koelkast om te laten afkoelen.
  6. Serveertip: Dien fris op met stukjes zoete, witte druiven en versier met olijfolie extra vierge Sierra Oliva Arbequina