Wil je een nieuwe smaak ontdekken in jouw traditionele aardappelpuree? Wil je jouw familie verrasen met een nieuwe en frisse smaak voor jouw puree? Hier stellen we
Ajoatao voor. Het is een typisch voorgerecht uit Sierra de Segura. Je kan deze lekker aardappelpuree bij vlees, vis, groenten,... Proef en geniet er van!
We hebben het recept, de foto's en de video genomen van een zeer interessante blog van Andalusische gerechten 'Gastroandalusi'.
Ingrediënten (6 porties)
500g aardapel
2 of 3 teentjes knoflook, of naar smaak.
1 eierdooier
Olijfolie extra vierge Puerta de las Villas PICUAL (naar
smaak)
1 lepeltje zeezout
1/2 geperste citroen
Toastjes
Bereidingswijze
20min
-
Schil de aardappelen en snijd in stukken
-
Kook de aardappelen in een kookpot.
-
Schil de teentjes look en snijd in kleine stukjes.
-
Plet de stukjes look samen met zout.
-
Voeg de gekookte aardappelen met de look en de zout toe.
-
Doe de eierdooier en de citroensap.
-
Roer alle ingrediënten.
-
Voeg de olijfolie beetje bij beetje toe tot een flexibele en zachte puree. Je kies voor de hoeveelheid olijfolie afhankelijk van de textuur. Kies voor meer of
minder look, citroen of zout afhankelijk van jouw smaak.
-
Presenteer het resulterende puree op een bord. Je kan de puree versieren met gerosteerde pijnboompieten, kleine blaadjes peterselie en kleine stukjes
chilipepper samen met een scheutje olijfolie zoals in de foto.
-
Smeer de puree op toastjes of gebruik de puree samen met vlees of vis.
-
Smakelijk!