VERDE ESMERALDA

VERDE ESMERALDA  is een privaat initiatief van Samuel López Fernández, een pionier landbouw ingenieur uit Úbeda (Jaén, ES). Hij combineert een oude en traditionele methode gebaseerd op het respect voor de natuur,  de actuele kennis & innovatie en een verzorgd imago met als bedoeling een legendarisch product te ontwikkelen.  

Biodiversiteit

De biodiversiteit in de olijftuinen van VERDE ESMERALDA is esentieel. Ze gaan op zoek naar de meest duurzame manier van landbouwcultuur tussen mens – natuur. Ze doen al het mogelijke om het proces te verbeteren om dit evenwicht te bereiken bvb. herstel van de ondergrond om opnieuw vruchtbaar te zijn, herstel van de oorspronkelijke fauna & flora en hun habitat, herbebossing, plaatsen creëren om dieren en vogels te laten nestelen,... kortom om leven in de olijfgaarden te brengen. 


Selectie & Plukken

VERDE ESMERALDA wil de beste olijfolie extra vierge ter wereld maken. Ze kiezen het ideale moment uit en ze plukken de olijven zeer nauwkerig met de hand op het ideale moment. Het is meer dan een techniek, ze noemen het een ritueel. Ze selecteren door middel van verschillende methodes de beste olijven van elke olijfboom.

 

Ze plukken de olijven in oktober (vroege oogst) om een uitstekende kwaliteit te kunnen verkrijgen. In oktober is de temperatuur overdag nog te warm (meer dan 30ºC), daarom worden de olijven ’s nachts geplukt. Zo garanderen ze dat de temperatuur van de olijven gedurende het volledige proces van de pluk tot het olijfsap onder de 20ºC blijft. De temperatuur is cruciaal voor de kwaliteit van de resulterende olijfolie. 


IMAGINE ROYAL

 

Het gamma IMAGINE zoekt voor een betere wereld. Imagine een wereld zonder oorlog, een evenwichtige wereld, een wereld zonder honger, imagine een wereld waar alle kinderen gelukkig zijn.

 

IMAGINE VERDE ESMERALDA wil een rechtvaardige wereld, daarom gaat een deel van hun inkomsten naar een goed doel.

  

Van het gamma IMAGINE kiezen we voor de olijfsoort Royal. Deze olijfsoort is afkomstig uit Sierra de Cazorla (Jaén, ES) en het is de enige olijfsoort ROYAL die een beschermde oorsprongsbenaming heeft. Het is een beperkte en zeer exclusieve olijfolie extra vierge. De olijfolie is zeer waardevol met een hoge kwaliteit en laat een fris en fruitig aroma van groene olijven na. Toetsen van groene banaan, gras en artisjok. Weinig bitter en middelmattig pittig. Harmonisch. De ideale olijfolie voor mensen die exclusiviteit en het beste product zoeken.

INTERNATIONALE PRESTIGE

 

VERDE ESMERALDA is een bedrijf die talrijke prijzen van de beste wedstrijden ter wereld heeft gewonnen zoals Olive Japan, FlosOlei, New York International Competition, ... De kwaliteit van hun producten, de verzorging van hun olijftuinen en hun opvallend imago maakt van VERDE ESMERALDA een referentie in de olijfoliesector. We zijn trots om met hen te kunnen samenwerken. 

 

 

 

Kom naar onze SHOP om dit product te bestellen!

MEER PRODUCENTEN