VADOLIVO

Hacienda Vadolivo is ontstaan in 1989 met als bedoeling een kwalitatieve olijfolie te produceren. De hacienda is gelegen in het hartje van een bos olijfgaarden naast het gebergte van Cazorla (Jaén), een idyllische plaats voor olijfbomen en voor de resulterende olijfolie. Haar kenmerken zijn zeer duidelijk: Hoogste kwaliteit, respect voor de natuur en onderzoek met de nieuwste technologie.

 

Vadolivo bereikt de hoogste kwaliteit door een nauwgezette manier waarmee men met de olijfgaarden omgaat en waarmee men de resulterende olijfolie maakt. Ze verzorgen elke fase van het proces tot in de puntjes om een optimaal product te verkrijgen. Van de olijfboom tot jouw huis. Ze nemen deel aan de reguleringsraad van Sierra de Cazorla. Een onafhankelijke organisatie die voor de kwaliteit van de beschermde oorsprongbenaming ‘Sierra de Cazorla’ zorgt.  

 

Één van de grootste doelen van Vadolivo is CO2-voetafdruk beperken. Ze vechten voor een milieuvriendelijke manier om olijfolie te produceren op basis van een sterke strategie van nieuwe processen en biologische teelt.  Vadolivo was één van de eerste olijfoliebedrijven in Andalusië die biologische olijfolie produceert.

 

Ze werken bovendien samen met onderzoeksgroepen van verschillende universiteiten om talrijke zaken van de productie te verbeteren. 

 

SIERRA DE CAZORLA. ROYAL BIO:  Deze olijfolie is de oogappel van Vadolivo. Ze zijn enorm trots op deze biologische olijfolie. Royal is een unieke olijfsoort die alleen groeit in Sierra de Cazorla en het is vanzelfsprekend het kenmerk van de Beschermde oorsprongbenaming ‘Sierra de Cazorla’. Royal is een olijfolie die een grote complexiteit van aroma’s heeft waar tomaat, aromatische kruiden, artisjok en groene banaan samenvloeien in een product. De smaak is zeer aantrekkelijk omdat de olijfolie zoet en delicaat is. Zeer weinig bitter en middelmattig pittig. Een heerlijke olijfolie!   

 

SUGGESTIES: slaatje, tomatensaus, vis zoals kabeljauw of zalm en vlees zoals konijn of kip. Als u nog specifieke ideeën wilt leren kennen, bezoek dan onze recepten op basis van ROYAL. MEER

 

SIERRA OLIVA. ARBEQUINA. BIO: Het is een olijfsoort oorspronkelijk afkomstig uit Lleida (Catalonië). Deze aromatische olijfolie is perfect om van start te gaan in de onbekende wereld van de olijfolie. Ze is zeer fruitig, aangenaam, zoet en zacht. In uw mond doet het denken aan rijp fruit zoals vruchtenmoes. Arbequina is een veel gebruikte olijvenvariëteit die rond van vorm is en zacht van smaak. Deze olijfsoort die geproduceerd is in Jaén onderscheidt zich van andere arbequinas uit Spanje door zijn elegante pittigheid.  

 

SUGGESTIES: vis, vinaigrette en mayonaise, de beste vervanger van boter om cakes en patisserie te bakken.  Als u nog specifieke ideeën wilt leren kennen, bezoek dan onze recepten op basis van Arbequina. MEER

 

SIERRA OLIVA. HOJIBLANCA: Het is een olijfsoort oorspronkelijk uit Lucena (Córboba). Zijn kenmerk is de grote weerstand tegen de droogte. Deze olijfsoort wordt gebruikt zowel voor olijfolie als voor tafelolijf. De resulterende olijfolie uit de vroege oogst is een uitstekend delicaat olijfsap: zeer fruitig met aroma's van gras, bladeren, groene tomaat en aromatische kruiden. Zacht bitter en fris pittig. 

 

SUGGESTIES: Slaatjes, gemarineerde vlees, vis, soep, venkel, pasta en pesto.  MEER


INTERNATIONALE PRESTIGE

Vadolivo is een synoniem voor kwaliteit, daardoor hebben ze verschillende internationale competities gewonnen. In 2017 hebben ze de beste prijs van olijfolies gehaald, Mario Solinas competition, de olijfolie wedstrijd georganisseerd door Conseil Oleicole International. 

MEER PRODUCENTEN