TRUJAL DE MÁGINA

TRUJAL DE MÁGINA is een coöperatief die biologische olijfolie produceert in het gebergte van Mágina (Jaén). Een uitzonderlijke plaats waar de olijfbomen groeien op meer dan 1000 m boven zeeniveau. Deze omstandigheden genereren een uitstekende olijfolie die het verschil maakt met anderen.

 

Een biologische teelt respecteert de natuur en de omgeving door middel van natuurlijke en passieve methoden. De landbouwers gebruiken natuurlijke producten om de olijfgaarden te behandelen tijdens het jaar zoals bijvoorbeeld: het residu van de olijven na de olijfolieproces hergebruiken om een duurzame compost te maken of passieve valstrik installeren om insecten te verzamelen om op die manier ziektes van de olijfbomen te vermijden.  Ze zoeken een mooie evenwicht tussen natuur en mens. 

 

SCA Trujal de Mágina produceert olijfolie op lage temperatuur (onder 27°C) met de hoogste technologie. De kwaliteit van zijn biologische olijfolies extra vierge plaatst deze coöperatief als een referent in de regio. Het produceert gemiddeld 300.000 kg olijfolie per jaar.

 

Trujal de Mágina behoort tot de beschermde oorsprongbenaming van ‘Sierrra Mágina’ die volgt, controleert, selecteert en beoordeelt alle olijfolies die in de regio worden geproduceerd. De reguleringsraad van ‘Sierra Mágina’ heeft talrijke kwaliteitserkenningen gegeven zoals: De beste olijfolie, de beste stockage, etc. Dit betekent een pluspunt voor kwaliteit en betrouwbaarheid voor de gebruiker.

 


ONZE SELECTIE

We hebben gekozen voor VERDE SALUD, een biologische olijfolie extra vierge uit olijven geplukt in november van de olijfsoort Picual. U kunt deze olijfolie zowel voor warme als voor koude gerechten gebruiken. De kleur is goud uit paarse olijven. Smaakt naar rijpe vruchten met ondertonen van vijgen en rode tomaat. Middelmatig bitter en pittig. 

 

SUGGESTIES: gebakken vlees en vis, groenten in de wok, stoofpotje, frituren (niet boven 180°C), saus, slaatje en bij kaas.  

 

 

Kom naar onze SHOP om deze producten te bestellen!

MEER PRODUCENTEN