PUERTA DE LAS VILLAS

De coöperatief San Vicente uit Mogón (Jaén) is voor ons een echte referent van hoe een coöperatief moet zijn. Een cooperatief die niet alleen voor de kwaliteit van zijn producten zorgt maar ook voor de levenskwaliteit van zijn leden en voor zijn natuurlijke omgeving.

 

SCA San Vicente is gelegen in het natuurpark van ‘Sierra de las Villas’ aan de rand van het grootste natuur reservaat van Europa. Een prachtige plaats waar de olijfgaarden samenleven met de typische flora van het middellandse-zee bos. Om deze reden is het respect en de zorg voor het millieu zo belangrijk voor de producent. Zonder deze bijzondere omgeving is er geen toekomst voor de landbouwers die altijd zeer nauwgezet voor de teelt hebben gezorgd.

 

Mogón is een zeer klein dorp van slechts 600 inwoners in de provincie Jaén. De coöperatief telt meer dan 1000 landbouwers die in deze omgeving blijven wonen. Een belangrijke motor voor de agrarische economie en de duurzaamheid van een plek die aan grote ontvolking lijdt.

 

Een aantal jaar geleden koos de coperatief ervoor een grote hervorming uit te voeren. Ze kozen bewust niet om massaal olijfolie te produceren, maar wel voor kwaliteit. Op die manier konden ze eerlijk handelen en correct betaald worden voor hun product. In het begin leek dit een risicovolle onderneming maar na een paar jaar bereikten ze excellente resultaten. Vandaag de dag is SCA San Vicente niet alleen gekend voor zijn groene en sociale waarden maar ook voor zijn uitstekende olijfolie extra vierge ‘Puerta de las Villas’. De laatste jaren hebben ze nationale en internationale prijzen gewonnen zoals in 2019 de eerste prijs als de beste olijfolie van Spanje door het Ministerie van Landbouw of  gekroond tot de Top10  in de prestigieuze gids Evooleum 2019.

ONZE SELECTIE

PUERTA DE LAS VILLAS. PICUAL: Het is onze geselecteerde olijfolie van de coöperatief San Vicente. Deze olijfolie extra vierge is een heerlijke olijfolie gemaakt met olijven Picual uit een bijzondere rijke natuurgebied (Sierra de las Villas). Deze omstandigheden maken een uitstekend resultaat die we willen delen met jullie. Die olijfolie van de vroege oogst uit traditionele teelten is het resultaat van een nauwkeurig proces. De olijven zijn geplukt en geselecteerd in oktober. Puerta de las Villas Picual heeft een aantrekkelijke groene kleur met een intens aroma van groene olijven. Het doet denken aan tomatenplant, gras, artisjok en groene bananenschild. Het smaak is zeer evenwicht tussen pittig en bitter met ondertonen van groene amandel. 

 

SUGGESTIE: De perfect olijfolie om jouw slaatje af te werken of om jouw brood in te doppen. Een echte aanrader! MEER

MEER PRODUCENTEN