OLEÍCOLA JAÉN

OLEÍCOLA JAÉN Is een familiebedrijf dat is ontstaan in 1982. De hoofdactiviteit van het bedrijf is het produceren van olijfolie uit olijven afkomstig uit de provincie Jaén. Tegenwoordig is Oleícola Jaén niet enkel een referent in de olijfolieproductie, maar ook in het onderzoek naar nieuwe methoden zoals bijvoorbeeld behandelen van residu, weerstand van de bomen verhogen op een natuurlijke manier,... 

 

Hun bedoeling is samenwerken met de landbouwers tijdens de verschillende stappen van de productie. Ze steunen de olijfoliesector door raadgeving over de landbouwmethoden, recruteren van arbeiders tijdens het plukmoment of geven van financiële adviezen. De laatste jaren heeft Oleícola Jaén belangrijke internationale wedstrijden gewonnen zoals in Japan, China, Israel of VS. 

 

Ondertussen is het de derde generatie die het bedrijf Oleícola Jaén leidt. Ze zijn zich bewust van de huidige tijdsgeest, ze willen verschillende concepten combineren zoals: Innovatie – traditie, cultuur – familie, ecologie – duurzaamheid, milieu – verantwoordelijkheid, solidariteit – compromis, regio – geschiedenis en rijkdom.  

 

Onze selectie van OLEÍCOLA JAÉN:

 

Ze produceren talrijke olijfolies uit verschillende olijfsoorten. We hebben  gekozen voor twee fruitige en delicate olijfolies extra vierge uit het gamma selección: Arbequina en Hojiblanca.

 

FRANTOIO: Het is een italiaanse olijfsoort geplant in de andalusische velden. Deze olijfsoort oorspronkelijk uit de Toscana en het produceert een zeer lekker en fruitig olijfolie met een grote weerstand. Deze olijfolie heeft aroma's zoals van appel, vruchtenmoes, amandel en gras. Zijn smaak is zacht bitter en voortdurend pittig.

 

SUGGESTIES: Koude soepjes zoals salmorejo of ajoblanco. Soep van yoghurt en mango. Gerechten met pompoen. Dessert op basis van exotische vruchten. Verrasende effect bij chocolade of cakes. MEER

 

 

HOJIBLANCAHet is een olijfsoort oorspronkelijk uit Lucena (Córboba). Zijn kenmerk is de grote weerstand tegen de droogte. Deze olijfsoort wordt gebruikt zowel voor olijfolie als voor tafelolijf. De resulterende olijfolie uit de vroege oogst is een uitstekend delicaat olijfsap: zeer fruitig met aroma's van gras, bladeren, groene tomaat en aromatische kruiden. Zacht bitter en fris pittig. 

 

SUGGESTIES: Slaatjes, gemarineerde vlees, vis, soep, venkel, pasta en pesto.  MEER

 

Kom naar onze SHOP om deze producten te bestellen!


MEER PRODUCENTEN