LA CARRERA

LA CARRERA is een coöperatief van olijfolie, gelegen in het hartje van Úbeda, een stad in Andalusië die behoort tot de UNESCO-lijst van werelderfgoed. La Carrera is één van de grootste producenten van olijfolie ter wereld. Meer dan 2000 landbouwers brengen hun productie van olijven naar de oliemolen van La Carrera om de gouden vloeistof te verkrijgen.

 

De coöperatief werkt sinds 1969 met een internationale visie. Tegenwoordig gebruiken ze moderne en de meest efficiënte technologieën om de beste kwaliteit te produceren.

 

Al hun olijfolies worden gemaakt met de variëteit Picual, een olijfsoort die typisch is voor de regio, die voor excellente kwaliteit zorgt en een groot rendement heeft. De coöperatief is onafhankelijk van grote handelaars, daarom kiest zij voor beste kwaliteit voor haar olijfolie extra vierge. Dankzij het grote vertrouwen in deze ervaren coöperatief komen de leden elk jaar terug met hun oogst.

 

We kiezen voor twee interessante producten van die coöperatief:

  • LA CARRERA PREMIUM is een zeer verrassende olijfolie extra vierge van  vroege oogst. Ze selecteren verschillende landbouwers om de olijven in oktober te gaan plukken. Ze maken met groene olijven een zeer intense en frisse groene olie. Qua smaak bijzonder fruitig met ondertonen van groene artisjok, amandel en tomatenplant. 
  • LOS CERROS DE ÚBEDA is de traditionele olijfolie extra vierge van de coöperatief La Carrera. Het is het resultaat van de geplukte rijpe olijven uit november en decemberDe ideale olijfolie geschikt zowel voor warme als voor koude gerechten. Het is fruitig met ondertonen van rijp fruit zoals  banaan of tomaat. 

Kom naar onze SHOP om dit product te bestellen!


MEER PRODUCENTEN