CASTILLO DE CANENA

CASTILLO DE CANENA is de beste olijfoliefabriek ter wereld. De prestigieuze en ervaren firma bestaat in Jaén sinds 1780. Hun olijfgaarden liggen in de vallei van de Guadalquivir tussen de gebertes Sierra Mágina en Sierra de Cazorla. Ze willen de olijfolie van de 21ste eeuw ontwikkelen met groot respect voor de geschiedenis van meer dan 3000 jaar olijfolie in deze streek.

 

Dit bedrijf is een referentie voor de modernste technologie met een duurzame visie op de landbouw als uitgangspunt. Ze zoeken de excellentie in alle aspecten van het proces van de olijfolie: van de zorg voor de olijftuinen tot de olijfolie in de fles.  Elk deel van het proces wordt nauwgezet opgevolgd door een uitstekende ploeg van medewerkers. 

 

De elektriciteit nodig voor de werking van het domein komt uit een fotovoltaïsche fabriek, de resten van de gesnoeide bomen worden gebruikt als biomassa en per boom wordt steeds een aparte controle gedaan om een zo efficiënt mogelijk waterverbruik te hebben.

 

We selecteren voor ons aanbod be beste oljifolie extra vierge van dit bedrijf:

  • RESERVA FAMILIAR. PICUAL. Deze olijfolie is de koning van de olijfolies ter wereld. Ze is ongelooflijk fruitig en doet denken aan tomaat, groene banaan, amandel en aromatische kruiden zoals tijm. Evenwicht tussen bitter en pittig. Zuurtegraad: 0,12°. Deze olijfolie is een symfonie in neus en mond. Een echt spektakel voor de zintuigen! 

INTERNATIONALE PRESTIGE

 

Flos Olei (De beste olijfoliegids) heeft CASTILLO DE CANENA benoemd tot het beste bedrijf van olijfolie ter wereld (100/100). Dit product is het meest aantal keren laureaat olijfolie ter wereld met prijzen zoals Mario Solinas 2018, Gouden medaille 'Olive Japan 2020', eerste prijs als de beste olijfolie van Spanje door het Ministerie van Landbouw 2018,....  Deze excellente olijfolie willen we graag met u delen.

 

BESTEL NU IN ONZE SHOP ONLINE!


MEER PRODUCENTEN