INLEIDING IN DE OLIJFOLIE - WORKSHOP

We dompelen u helemaal onder in de wereld van de olijfolie en u ontdekt waar olijfolie vandaan komt, hoe en wanneer het wordt gemaakt, welke soorten er bestaan, wat de verschillen juist zijn en waarom olijfolie een synoniem voor gezondheid is. Een degustatie geeft u de mogelijkheid zelf de verschillende smaken en kwaliteiten te proeven. Om af te ronden geven we enkele tips en recepten mee zodat olijfolie vanaf nu uw beste kameraad zal zijn in de keuken.

  

STRUCTUUR VAN DE WORKSHOP

EERSTE DEEL

Kennismaking met de groep. Op een boeiende manier brengen we algemene informatie rond het begrip "olijfolie": extra vierge, productieproces, waar en wanneer worden olijven geplukt, de gezondheidsaspecten van olijfolie, de verschillende kwaliteiten, alledaagse misverstanden,...

 

TWEEDE DEEL 

Inleiding in het sensorisch onderzoek van olijfolie. Degustatie van 4 verschillende olijfolies met professionele instrumenten op een interactieve manier. 

 

DERDE DEEL 

Wat kan ik doen met olijfolie extra vierge? We tonen u verschillende recepten en geven u tips om deze producten zelf te gebruiken met een uitstekend resultaat. Om af te ronden geven we u de kans een lekker hapje op basis van olijfolie extra vierge te proeven.  

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Geschikt voor alle publiek.

U zorgt voor een locatie, brengt uw 5 zintuigen mee en hebt zin in een leuke avond.

Wij brengen alles mee om de workshop te laten doorgaan. 

We raden aan om niet te roken 30 min. voor de workshop en geen parfum aan te doen.

  

Minimum aantal personen: 5

Tijdsduur: circa 3 uur  

Er is achteraf mogelijkheid om onze verzorgde selectie van olijfolie extra vierge te kopen. 

 

  Wenst u informatie over de kostprijs of heeft u algemene vragen? Neem contact met ons op via: info@virgenextra.be