SPAANSE OLIJFOLIECULTUUR

DEGUSTATIES & sHOP ONLINE


VIRGEN EXTRA  is ontstaan uit het idee om de cultuur van de olijfolie extra vierge uit Andalusië (ES) te verspreiden in streken waar het niet aanwezig is. Om dit te realiseren organiseren we enerzijds degustaties waar u de kans krijgt kennis te maken met deze producten. Anderzijds bieden we een verzorgde selectie olijfolie extra vierge aan via onze shop online.

 


VIRGEN EXTRA betekent in het spaans olijfolie van de hoogste kwaliteit, daarom bieden we alleen de beste olijfolie aan. Deze kwaliteit wordt verkregen door de verzorgde manier waarop de olijfolie wordt geproduceerd. De olijfolie extra vierge ontstaat door de maling en centrifugatie van gezonde olijven, enkel en alleen via mechanische en koude processen, het is dus 100% olijfsap.

 

 


VIRGEN EXTRA is synoniem voor gezondheid. Olijfolie extra vierge vormt de basis van het mediterraan dieet, een dieet dat bekend staat voor zijn gezonde levenswijze. Olijfolie extra vierge zit boordevol voedingsstoffen zoals natuurlijke antioxidanten die ons leven langer maken, vetzuren die ons tegen hart- en vaataandoeningen beschermt, het helpt om ziektes zoals kanker, diabetes of vehoogde bloedruk te voorkomen,... en vanzelfsprekend met een heerlijke smaak.

 


VIRGEN EXTRA brengt de traditie en cultuur van generaties landbouwers in deze sector. We komen uit een familie met meer dan 150 jaar ervaring in de olijftuinzorg, de pluk en de productie van olijfolie. We hebben deze cultuur geërfd en voelen ons verantwoordelijk om deze kennis te behouden, te delen en te verspreiden.